minlillarosakakburk.blogg.se

Jag Älskar att baka, det blir allt från småkakor och bröd till bakelser och tårtor, I min lilla rosa kakburk har jag tänkt att samla min godaste recept.

Isabelles hallonbomb

Publicerad 2014-04-04 20:43:00 i ,

Idag fixade Isabelle fredags fikat. En riktigt smaskig marängtårta. Marängbotten
5 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 150°c
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Måla upp 3 st cirklar på ett bakplåtspapper ca 15 cm i diameter. Fördela sedan ut marängsmeten på bakplåtspapperet, så du får 3 st bottnar. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter Låt svalna.
Sätt i hop tårtan
200 gram ljus choklad
5 dl vispgrädde
1/2 msk vaniljsocker
250 - 300 gram hallon
50 gram mandlar
Smält chokladen i vattenbad, pensla chokladen på bottnarna, den botten som är ner mot tårtfatet behöver du ej pensla.
Vispa grädden med vaniljsocker, bred grädde på botten lägg över hallon och varva så med alla bottnar. Lägg som ett litet berg överst på tartan, skålla, skala och hacka mandlarna strö dom över tårtan.
Lycka till :-)

bärsmoothie

Publicerad 2014-04-04 14:57:53 i Dessert,

Detta är en frisk bärsmoothi, som passar till frukost eller som ett litet mellanmål.



3 dl vanilj yoghurt
1 dl mjölk
5 jordgubbar
1/2 dl hallon
1 st kiwi

Mixa alla ingredienserna till en slät smoothie.


halloncupcakes

Publicerad 2014-04-03 20:30:07 i , Tårtor / bakelser,

I kväll hade vi min svärmor och hennes man på kvällsmat, och till kaffet bjöd jag på hallonmuffins med en hallonsmörkräm och några söta kiwifjärilar :-)





Hallonmuffins

2 ägg
2 dl strösocker
2,3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 gram smör
1/2 dl mjölk
50 gram frysta hallon

Hallon smörkräm

100 gram smör
1 1/ 2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 - 2 msk hallonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och låt det svalna.
Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Blanda ner smör och mjölk och rör till en jämn smet.
Blanda ner hallonen.
Fördela i Muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna.

Hallonsmörkräm

Vispa rumsvarmt smör, florsocker, och vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggulan och vispa till en jämn smet.
Tillsätt hallonsylt och vispa åter igen till en jämn smet.

Spritsa eller klicka ut smeten på hallonmuffinsen, dekorera ev med små söta kiwifjärilar.


Lycka till :-)

Hallonsylt

Publicerad 2014-04-02 21:09:34 i ,

Att göra sin egen sylt är inget svårt, det tar inte lång tid och man vet precis vad den innehåller :-)
Många vill få det att låta som att syltkokning är jobbigt, och tar lång tid men det är verkligen inte så. Jag och Ellinor kokade denna sylten medan degen till syltstängerna låg i kylen.



6 dl hallon
2 - 3 dl syltsocker (går även bra med vanligt strösocker)

Gör så här

Koka upp hallon och socker några minuter. Häll på väl rengjorda glas, låt svalna.
Förvaras i kylskåp.

Lycka till :-)



Solrosbröd med morötter

Publicerad 2014-04-02 20:28:09 i , Bröd,

Idag har jag och Ellinor bakat ett jätte gott solrosbröd,










50 gram jäst
6 dl vatten
3 tsk salt
2 dl solrosfrön
2 st morötter
14 dl rågsikt

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37°c rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt resten av vattnet. Blanda i salt, solrosfrön och morötter, tillsätt rågsikt tills degen släpper från bunkens kanter spara resten till utbakningen. Jäs under bakduk i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den ordentligt. Dela den i två delar och forma till två stycken limpor, lägg dem i smorda och mjölade bakformar, låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över lite solrosfrön skär 3 st snitt med vass kniv. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter på 225°c

Lycka till :-)



Ellinors syltstänger

Publicerad 2014-04-02 19:54:08 i , Kakor ,

Idag har jag och lilla Ellinor bakat syltstänger, väldigt enkla och smaskiga kakor :-)





Ca 35 st

125 gram Smör
1 dl strösocker
1st ägg
3 dl vetemjöl
1/ 2 tsk bakpulver
1/2 dl hallonsylt

Gör så här
Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägget.
Blanda vetemjöl och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen. Låt degen vila kallt i 20 - 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Forma degen till 3st tjocka längder, platta och gör en kanal med pekfingret, lägg på sylten.
Grädda längderna i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Skär kakorna på snedden och låt dem svalna.

Lycka till :-)

Om

Min profilbild

Min lilla rosa kakburk

Hej! Wibecke heter jag som skriver i den här bloggen, och här har jag tänkt att dela ett av mina största intressen Bakning :) Jag älskar att exprementera och att utmana mig själv.. och jag hoppas jag kan inspirera andra till att börja baka :)

myTaste.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela