Publicerad 2014-07-13 20:31:24 i ,
I går fick jag äran att baka en bröllopstårta, dom hade redan beställt från ett bageri men efter inlägget med cupcakes rosorna ville dom beställa en special tårta till brudparet :-) och idag fick jag kort på brudparet och att dom var mycket nöjda :-) tjohoo gissa om jag blev glad, här kommer receptet, Chokladbotten 75 g smör4 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl kakao1 1/2 tsk bakpulver 1 1/2 tsk bikarbonat 3 3/4 dl strösocker 2 medelstora ägg2 1/4 dl mjölk1 1/2 kokande vatten *Värm ugnen till 175°c. *Smörj och bröa två bakformar ca 15 cm i diameter, men eller Baka i omgångar i samma form.*Smält smöret och låt det svalna. *Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en stor skål eller bunke. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ett par minuter till en slät smet. *Fördela smeten jämt i formarna (ca 600 g i varje) *Grädda bottnarna i ca 25 - 30 minuter. *Låt bottnarna svalna i 15 minuter innan du stjälper upp dem på ett galler. Mörk chokladfrosting200 g mörk choklad (70%) 300 g rumsvarmt smör 3 1/2 - 4 dl florsocker 1 1/2 dl kakao1/2 tsk vaniljpulver eller fröna från en vaniljstång4 msk vispgrädde Smält chokladen över vattenbad eller i micro och låt svalna till rumstemperatur. Vispa smöret ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och kakao lite i taget tills blandningen är jämn. Blanda i den smälta chokladen och vaniljpulvret.. Tillsätt grädde lite i taget och vispa i ett par minuter tills frostingen är slät och glansig Vit och lila chokladfrosting. 200 g vit choklad 300 g smör 4 dl florsocker 1/2 tsk vaniljpulver eller fröna ur 1 vaniljstång 4 msk vispgrädde 1 - 2 tsk lila karamell färg (eller blanda röd och blå) Smält chokladen och låt svalna till rumstemperatur. Vispa smöret ljust och krämigt. Tillsätt florsocker tills blandningen är jämn. Blanda i den smälta chokladen och vaniljpulvret. Tillsätt grädde lite i taget och vispa i ett par minuter tills frostingen är slät och glansig. Dela frostingen i två olika skålar, färga den ena lila. Lägg i 2 st sprittspåsar med rund eller stjärntyll. I hopsättning av tårtan Dela bottnarna på mitten till 4 tunnare bottnar. Lägg den första botten på ett tårtfat eller en tårtbricka. I bred ut ett jämnt lager frosting över botten, lägg på en ny botten. Spritsa först lila i ringar inifrån och ända ut till kanten fyll sedan i med det vita upp repa med nästa lager. (tårtan blir randig inuti) Lägg den fjärde botten överst med den skurna sidan ner. Bred ett jämnt lager frosting över tårtan använd gärna en palett så ytan blir jämn. Kavla ut 400 g vit marsipan och täck sedan tårtan. Recept och instruktioner på hur man gör rosorna kommer inom kort :-) Lycka till :-)
Publicerad 2014-07-11 10:35:12 i ,
En ljuvligt frisk tårta som passar perfekt till en grillkväll. 1/2 vattenmelon 5 dl grädde 1 tsk vaniljsocker Strössel Hallon eller någon annan färsk frukt Skala vatten melonen så endast det röda fruktköttet är kvar, Vispa grädden med vaniljsockret Täck melonen med grädde, spritsa ev kanterna och några gräddrosetter på toppen, toppa med hallon och Strössel.. Dina gäster blir garanterat positivt överraskade :-) Lycka till :-)
Publicerad 2014-07-06 19:34:50 i ,
Nu har jag min svägerska och alla barnen på besök, och jag ville överaska dom med ett litet bakverk :-) så jag gjorde rosa cupcakes med spritsade rosor på. 12 st 280 g vetemjöl 1 msk bakpulver 1/2 krm salt115g socker2 ägg2 1/2 dl mjölk 6 msk rapsolja Sätt ugnen på 200°CVispa äggen lite lätt tillsätt mjölk och olja. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt äggblandningen och rör försiktigt, inte för länge. Fördela smeten i 12 Muffinsformar, ställ dom gärna i en Muffinspanna. Grädda dom i mitten av ugnen i 20 minuter, tills de har fin färg och är fasta. Låt svalna. HALLONSMÖRKRÄM :200g smör3 dl florsocker 2 st äggulor 1-1 1/2 dl färska eller frysta hallon Vispa smöret tills det är mjukt, Tillsätt florsocker och äggulorna vispa tills krämen är slät. Mosa hallonen genom en sil, så du får bort alla kärnor. Blanda ner det i krämen. Nu kan du välja att stryka eller spritsa på krämen. Jag använde mig av en wilton tyll nr 125. Jag har ingen bra beskrivning att ge på hur man gör rosorna men jag lovar att lägga ut ett bildspel någon dag. Lycka till alla duktiga hemmabagare :-)