minlillarosakakburk.blogg.se

Jag Älskar att baka, det blir allt från småkakor och bröd till bakelser och tårtor, I min lilla rosa kakburk har jag tänkt att samla min godaste recept.

Morotstårta

Publicerad 2013-02-22 20:17:27 i , Tårtor / bakelser,

Morotstårta är mumsigt och man kan ju iallafall försöka inbilla sig att det är nyttigt ;) 
Med cream cheesefrosting, valnötter kanel och kokos blir den lite extra lyxig, och om man får säga det så är det faktiskt den godaste och saftigaste morotskaka jag någonsin har ätit ;) 
 
 
 
Morotsbotten
 
150g smör
3 stora ägg
1½ dl strösocker
1½ dl muscovadosocker (hårt packat i måttet)
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk kanel
250 g morötter
100 g valnötter
1½ dl äpplemos 
 
 
Cream cheesefrosting
 

100 g rumsvarmt osaltat smör
300 g philadelphiaost
3½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Dekoration
kokos 
 
       Morotsbotten
  • Värm ugnen till 175ºC.
  • Smörj och mjöla en rundform gärna med avtagbar botten.
  • Smält smör och låt det svalna
  • Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och fluffigt. Blanda ner smör ovh vaniljsocker vispa lite till.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och sikta sedan ner det i smeten. vispa tills smeten precis går i hop.
  • Skala och riv morötterna fint. Hacka nötterna. Vänd ner morötter, nötter och äppelmos i smeten. häll smeten i bakformen.
  • Grädda morotsbottnen i 40 - 45 minuter.
 
       Creme cheesefrosting

  • Vispa smöret vitt. tillsätt philadelphiaosten och vispa till en jämn tjock smet.
  • Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund om frostingen är för lös
  •  
  • Dela morotsbottnen på mitten, så du får 2 tunnare bottnar.
  • Lägg det första bottnen på ett tårtfat.
  • Bred ett jämt tunt lager med frosting över bottnen.
  • Bred resten av frostingen över hela tårtan och strö sedan utt ett lager kokosflingor över frostingen. tryck eventuellt lite med handflatan så att kokosen fastnar. 
 
                                                          Lycka till ♥

  •  
 
 

Applepie Pops

Publicerad 2013-02-19 19:13:55 i Kakor ,

Paj på pinne, det är det nya ;) super lätt, super gott och ingen disk efter fikat ;)
 
 
 
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
2-3 msk vatten
 
Äpple fyllning:
2st äpplen
1 dl vatten
½ dl socker
kanel (efter smak)
1 - 2 dl tjock vaniljkräm
 
Klubbpinnar
ev, sidenband eller fina snören.
 
  • Skala och kärna ur äpplena, tärna i små bitar, lägg i kastrull och tillsätt vatten, socker och kanel, låt det koka någon minut tills äpplena börjar mjukna, tillsätt vaniljkrämen och blanda väl, låt svalna.
  • Blanda alla ingredienser till pajdegen, knåda förhand eller använd matberedare tills degen är klumpfri.
  • kavla ut degen och tryck ut med valfri utstickare, lägg hälften av alla degplattor på ett bakplåtspapper.
  • lägg lite mer än en tesked av fyllningen på plattorna sätt dit en klubbpinne och lägg på en degplatta som lock, tryck runt med en gaffel.
  • Grädda kakorna på 200 - 225ºC i mitten av ugnen i ca 15 minuter 
  • dekorera med en liten rosett på pinnen :)
 
 
Lycka till ♥
 
 

Mjölkchoklad mousse med lite smak av kaffe

Publicerad 2013-02-13 13:01:27 i Dessert,

Ljus choklad mousse är så gott men väldigt masstigt, eftersom den går så fort att göra denna moussen så är det  perfekt att göra den när man inte har så mycket tid, ;)   Mandlarna och bären får man inte missa det blir verkligen super smaskigt till ;)
 
Choklad mousse
 
100 g ljus choklad
2½ dl vispgrädde
½ - 1 msk florsocker
2st  äggulor (rumstempererade)
½ - 1 msk starkt kaffe
  • Smält chokladen i vatten bad
  • låt svalna
  • tillsätt äggulorna (om chokladen är för varm kan äggulorna koagulera)
  • tillsätt kaffet rör tills smeten är blank utan klumpar.
  • vispa grädden med florsocker medel hårt
  • vänd ner grädden i chokladen.
  • häll upp i glas
Brända mandlar
 
ca 2 dl flor socker
ca 150 g rostade mandlar
1 - 2 tsk smör
 
  • värm sockret i en stekpanna tills det är smält
  • tillsätt mandlarna och smöret,
  • rör om tills mandlarna är täckta, lägg upp en och en  på bak plåtspapper och låt svalna,
  • av resterande socker kan du göra ett socker galler, det är bara att ringla ut på ett bakplåtspapper.
Servera moussen med brända mandlar och hallon och ev  ett socker galler ;)
 
                                           
 
                                                  Lycka till ♥
 

Knapriga baconmuffins

Publicerad 2013-02-07 19:54:22 i Muffins,

 
Matiga muffins är helt perfekt för mellanmål och utflykter. och det går hem hos barnen ;)
Det går att variera i alla smaker, så man kan ta lite av vad man har hemma ;)  
 
 
12 st
 
250g rökt bacon (svålfri)
7 msk rapsolja eller olivolja
1 gul lök, finhackad
280g vetemjöl
1 msk bakpulver
½ krm salt
svartpeppar
2 medelstora ägg
2½ dl lättmjölk plus lite yoghurt eller cremefraiche
 
 
  • Sätt ugnen på 200ºC. smörj en muffinspanna med 12 fördjupningar eller ställ 12 muffins formar på en plåt. skär baconskivorna i bitar men spar 3 skivor till garnering. skär var och en av dessa i fyra bitar tvärsöver och ställ åt sidan.
  • hetta upp 1 msk av oljan i en stekpanna. lägg i löken och stek i ca 2 min tillsätt baconbitarna och stek i 5 min till eller tills bacon bitarna är knapriga. ta av från värmen och låt svalna.
  • Blanda under tiden samman mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en stor bunke.
  • Vispa ihop äggen och tillsätt mjölk och yoghurtblandningen samt oljan. gör en fördjupning i de torra ingredienserna, häll i äggblandningen och baconbitarna, rör om tills allt är blandat men rör inte förlänge.
  • fördela smeten i muffinsformarna, lägg en sparad baconbit på varje muffins. grädda muffinsen i 20 min tills de har höjt sig ordentligt är gyllenbruna och känns fasta.

 

                                                                       LYCKA TILL ♥
 

Om

Min profilbild

Min lilla rosa kakburk

Hej! Wibecke heter jag som skriver i den här bloggen, och här har jag tänkt att dela ett av mina största intressen Bakning :) Jag älskar att exprementera och att utmana mig själv.. och jag hoppas jag kan inspirera andra till att börja baka :)

myTaste.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela