minlillarosakakburk.blogg.se

Jag Älskar att baka, det blir allt från småkakor och bröd till bakelser och tårtor, I min lilla rosa kakburk har jag tänkt att samla min godaste recept.

chokladtårta med marsipantäcke och spritsade smörkrämsrosor

Publicerad 2014-07-13 20:31:24 i ,

I går fick jag äran att baka en bröllopstårta, dom hade redan beställt från ett bageri men efter inlägget med cupcakes rosorna ville dom beställa en special tårta till brudparet :-) och idag fick jag kort på brudparet och att dom var mycket nöjda :-) tjohoo gissa om jag blev glad, här kommer receptet,







Chokladbotten

75 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
3 3/4 dl strösocker
2 medelstora ägg
2 1/4 dl mjölk
1 1/2 kokande vatten

*Värm ugnen till 175°c.
*Smörj och bröa två bakformar ca 15 cm i diameter, men eller Baka i omgångar i samma form.
*Smält smöret och låt det svalna.
*Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en stor skål eller bunke. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ett par minuter till en slät smet.
*Fördela smeten jämt i formarna (ca 600 g i varje)
*Grädda bottnarna i ca 25 - 30 minuter.
*Låt bottnarna svalna i 15 minuter innan du stjälper upp dem på ett galler.

Mörk chokladfrosting

200 g mörk choklad (70%)
300 g rumsvarmt smör
3 1/2 - 4 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver eller fröna från en vaniljstång
4 msk vispgrädde

Smält chokladen över vattenbad eller i micro och låt svalna till rumstemperatur.
Vispa smöret ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och kakao lite i taget tills blandningen är jämn. Blanda i den smälta chokladen och vaniljpulvret..
Tillsätt grädde lite i taget och vispa i ett par minuter tills frostingen är slät och glansig

Vit och lila chokladfrosting.

200 g vit choklad
300 g smör
4 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver eller fröna ur 1 vaniljstång
4 msk vispgrädde
1 - 2 tsk lila karamell färg (eller blanda röd och blå)

Smält chokladen och låt svalna till rumstemperatur.
Vispa smöret ljust och krämigt. Tillsätt florsocker tills blandningen är jämn. Blanda i den smälta chokladen och vaniljpulvret.
Tillsätt grädde lite i taget och vispa i ett par minuter tills frostingen är slät och glansig.
Dela frostingen i två olika skålar, färga den ena lila.
Lägg i 2 st sprittspåsar med rund eller stjärntyll.

I hopsättning av tårtan

Dela bottnarna på mitten till 4 tunnare bottnar.
Lägg den första botten på ett tårtfat eller en tårtbricka. I bred ut ett jämnt lager frosting över botten, lägg på en ny botten.
Spritsa först lila i ringar inifrån och ända ut till kanten fyll sedan i med det vita upp repa med nästa lager. (tårtan blir randig inuti)
Lägg den fjärde botten överst med den skurna sidan ner.
Bred ett jämnt lager frosting över tårtan använd gärna en palett så ytan blir jämn.
Kavla ut 400 g vit marsipan och täck sedan tårtan.

Recept och instruktioner på hur man gör rosorna kommer inom kort :-)

Lycka till :-)




Kommentarer

Postat av: Åsa Ekekrantz

Publicerad 2014-07-14 09:08:03

TACK för perfekt tårta

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min lilla rosa kakburk

Hej! Wibecke heter jag som skriver i den här bloggen, och här har jag tänkt att dela ett av mina största intressen Bakning :) Jag älskar att exprementera och att utmana mig själv.. och jag hoppas jag kan inspirera andra till att börja baka :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela