minlillarosakakburk.blogg.se

Jag Älskar att baka, det blir allt från småkakor och bröd till bakelser och tårtor, I min lilla rosa kakburk har jag tänkt att samla min godaste recept.

Syrénblomssaft

Publicerad 2014-06-05 10:03:00 i , Saft / sylt,

Nu har jag äntligen gjort min allra första Syrénblomssaft. Och den var ljuvlig i smaken! 40 klasar Syrén
2 liter vatten
1 kg socker
1 st citron
30 g citronsyra, (1 påse)
Rensa blommorna från eventuella inneboende. Noppra av blommorna och lägga i en skål.
Koka upp vatten och tillsätt sedan socker, blanda till en klar sockerlag, tillsätt citronsyra och blanda tills citronsyran är helt löst.
Häll den varma sockerlagen över blommorna. Skrubba och skiva citronen, lägg ner den i saften. Täck med plastfolie och låt stå kallt i 3 - 5 dagar, rör om i saften varje dag.
Sila saften i en saftsil, om du inte har någon sådan kan även en tunn kökshanduk i ett durkslag fungera.
Häll upp på flaskor...
Frys saften i petflaskor så håller den längre ;) Lycka till :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min lilla rosa kakburk

Hej! Wibecke heter jag som skriver i den här bloggen, och här har jag tänkt att dela ett av mina största intressen Bakning :) Jag älskar att exprementera och att utmana mig själv.. och jag hoppas jag kan inspirera andra till att börja baka :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela