Chokladtårta med kokostosca
Lite Tisdags mys när Evelina och Andreas kom förbi :) Super smarrig chokladtårta,
Chokladbotten:
175g smör, rumsvarmt
3dl socker
1dl kakao
½dl ljus sirap
½krm salt
3 ägg
1½dl vetemjöl
Kokostosca
50g smör
2msk ljus sirap
2msk mjölk
¾dl socker
1 msk mjöl
100 g kokosflingor
Garnering:
kokos
chokladrosor
eller något annat man tycker är fint :)
- Sätt ugnen på 175ºC
- Vispa smör och socker tills det blir vitt, tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa i äggen och mjölet
- Häll smeten i en rund form med avtagbar kant.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30min.
- Smält smöret till kokostoscan. Blanda i sirap, mjölk, socker, och mjöl. Vispa ihop. Rör i kokosflingorna. Bred ut toscan på kakan och grädda ytteligare 10 minuter till.
- Dekorera ev tårtan med lite kokosflingor och några chokladrosor.
- Servera Chokladtårtan ljummen med lite vispad grädde till.
Lycka till ♥