Hallonkaka
Nu är jag inne på hallon, jag tycker hallon ger en fräsch smak och är gott efter en mustig middag.
Denna kakan kan göras i vilken smak man vill, på sommaren brukar jag göra den med äpplen och strö över lite socker och kanel.
Hallonkaka
125g smör
1½ dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2msk mjölk
ev lite vanilj pulver
Hallon (eller de bär eller frukter man har hemma)
- Smörj och bröa n rund form med löstagbar kant. ( ca 24cm i diameter)
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör smöret pösigt med sockret.
- Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk.
- Häll smeten i formen, tryck ner hallon efter smak
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter.
Servera kakan med vaniljsås eller glass ;)
Lycka till ♥