minlillarosakakburk.blogg.se

Jag Älskar att baka, det blir allt från småkakor och bröd till bakelser och tårtor, I min lilla rosa kakburk har jag tänkt att samla min godaste recept.

Hallonbrownie

Publicerad 2012-09-19 19:47:00 i Tårtor / bakelser,

Ååå denna tårtan har jag vart sugen på att göra länge, och idag fick jag enledning ;)
tyvärr blev den lite torr, men den slank allt ner ändå..    det står att bottnarna ska vara inne 45 - 50 minuter men jag hade inne mina i ca 35 - 40 minuter  och dom blev ändå lite torra..  så nästa gång ska jag nog sänka värmen lite lite..
Hoppas ni provar och får ett lite bättre resultat ;)
 
 
Hallonbrownie   8 - 10 Bitar
 
Hallonbrowniebotten
225 g smör
200 g mörk choklad (70 %)
3 dl ljust muscovadosocker (löst packat i måttet)
1½ dl strösocker
4 stora ägg
4½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g hallon, helst färska men det går även bra med frysta
 
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Smörj och mjöla två bakformar, 15 cm i diameter.
  3. Skär smöret i kuber och hacka chokladen grovt. Smält tillsammans på låg värme i en stor kastrull. Låt svalna.
  4. Vispa muscovadosocker, strösocker och ägg ljust och poröst, i ca 3 minuter.
  5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål.
  6. Häll smör och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör tills smeten är slät. Fördela smeten i formarna. Jämna till ytan med hjälp av en sked. Tryck ner hälften av hallonen i varje botten.
  7. Grädda bottnarna i 45 - 50 minuter. 
 
Marängsmörkräm med hallon
4 stora äggvitor
2 1/3 strösocker (200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör
100 g hallon
ev. lite rosa pastafärg
 
  1. Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är ca 65° eller tills sockerkristallerna har smält. Ta bort skålen från värmen.
  2. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter.
  3. tillsätt smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3 - 5 minuter. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig - det är lätt fixat! Är den för kall, sätt skålen över ett vattenbad i några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen en stundoch vispa sedan.
  4. Kör hallonen till puré i en mixer. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
  5. Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting. Tillsätt lite rosa pastafärg om du önskar en starkare färg.

      Sätta i hop tårtan

 

  1. Dela båda bottnarna på mitten till fyra tunnare bottnar.
  2. Lägg den första bottenen på ett tårtfat eller tårtbricka. Bred ut ett jämnt lager hallonfrosting över bottnen. Upprepa tills du har använt tre av bottnarna. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan ner.
  3. Bred ut ett tunt lager frosting över hela tårtan. Låt den stå i kylen i ca 20 minuter eller tills lagret har stelnat något.
  4. Lägg på ytteliggare ett lager med frosting tills tårtan är helt jämn. Ställ in den i kylen igen och gör under tiden chokladglasyren.
Chokladglasyr
100 g mörk choklad (70%)
50 g smör
 
 
Bryt chokladen i bitar och skär smöret i tärningar.
smält dem sakta i en kastrull. Låt svalna.
Glasyren ska tjockna något, men ändå vara rinnande.
 
      Dekoration
 
  1. Häll chokladglasyren ovanpå tårtan och låt den rinna ner över kanten. Använd eventuellt en vinkelpalett för att jämna till glasyren. Jobba snabbt så att den inte stelnar.
  2. Dekorera med ett eller flera hallon.
 
                                                                     Lycka till ♥

 

 
 

Kommentarer

Postat av: Louise

Publicerad 2012-09-19 21:34:26

WOW!!!! den ser uuurläcker ut!!! kram Louiae

Svar: Det finns en Stoooor bit kvar till dig :)
Min lilla rosa kakburk

Postat av: Louise

Publicerad 2012-09-20 08:07:18

KOMMER NUUUUU!!!!! ;-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min lilla rosa kakburk

Hej! Wibecke heter jag som skriver i den här bloggen, och här har jag tänkt att dela ett av mina största intressen Bakning :) Jag älskar att exprementera och att utmana mig själv.. och jag hoppas jag kan inspirera andra till att börja baka :)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela