Kokos toppar
Detta är verkligen en riktig socker kick ;) men med mörk choklad och lite kaffe till blir det en riktig delikatess :)
receptet ger ca 50 ´kokos toppar
Ingredienser:
200 g vatten
3 g agar agar
200 g vatten
450 g socker
100 g glykos180 g äggvita ( ca 6 st)
50 g socker
ett par droppar citronsaft
Till doppning:
400 g mörkchoklad ( 56%)
200 g riven kokos att rulla dom i.
Jag använde mig av smörgås rån som botten.
- Värm vattnet till 35 - 40 º och vispa ner agar agar med elvisp. täck över med plast och låt svälla i minst 30 minuter.
- Koka upp agar-agar lösningen i en liten kastrull under omrörningmed visp och ställ åt sidan.
- väg upp vatten, 450 g socker och glykos i en liten kastrull och koka upp på spisen. skumma sockerlagen med en liten tesilså att eventuella orenheter försvinner.
- Doppa en pensel i kallt vattenoch pensla inuti kastrullen då och då för att få en kristallfri sockerlag. koka till 110º, häll i agar-agar-lösningen i koket och ta kastrullen av plattan.
- häll äggvita, 50g socker och citronsaften i en absolut ren bunke av glas eller metal och vispa till en fast maräng med elvisp på mellan hastighet.
- sätt kastrullen på spisen igen och koka ständigt under nedtvättning av kastrullens kanter till 116º
- häll den varma sockerlagen ner i marängenunder konstant vispning och vispa ytteligare i 5 minuter.
- fyll skummassan i en spritspåse med en stor slät tyll och spritsa små "bollar" sprittsa dom på små runda smörgåsrån eller direkt på bakplåtspapper. Låt dom stelna i ett par timmar.
- smält chokladen i vattenbad, doppa topparna och rulla dom sedan i kokos.
Lycka till ♥