Publicerad 2015-01-09 09:43:36 i Bröd, Smörgåsar och smörgåstårtor,
Bagels är perfekt bröd för att göra lite goda smörgåsar. Dom är lite tidskrävande men jag lovar att dom är värda varenda minut ;-)
12 st5 dl vatten 25 gram jäst 2 msk olja 1 msk salt 2 msk ljus sirap eller sockerCa 14 dl vetemjöl Ev vallmo eller sesamfrön Värm vattnet till 37 ° c Smula ner jästen i en bunke. Blanda ner lite vatten och rör till det är klumpfritt. Tillsätt resten av vattnet, olja salt sirap och vetemjöl (spara lite vetemjöl till utbakningen) Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en längd. Dela i 12 delar. Forma till runda bullar. Stick sedan tummen igenom bullen och snurra bullen så hålet blir större. Hålet måste göras större än man vill ha det eftersom det krymper vid jäsningen. Lägg degen på mjölat bakplåtspapper, täck över och Jäs i 15 minuter. Sätt på ugnen. 225°cKoka upp vatten i en vid gryta. Lägg i 3 - 4 ringar (dom jäser väldigt mycket) låt koka 1 minut på varje sida. Lägg dom på plåtar med bakplåtspapper. Strö ev över frön. Grädda mitt i ugnen i 15 - 20 minuter. Fyll med något gott ;-) Jag fyllde mina med en jättegod kycklingröra. Här är receptet på det om ni vill prova ;-)
1 hel grillad kyckling 3 dl cremefraiche 1 dl majonnäs 2 msk sweet chilisås 1 - 2 tsk currySalt Svartpeppar Rensa och dela kycklingen i bitar. Blanda övriga ingredienser smaka av med salt och peppar. Tillsätt kycklingen. I våra bagels hade vi, närmast brödet Philadelphiaost, sallad, kycklingröran, bacon, tomat och paprika. Lycka till :-)