Publicerad 2014-06-05 10:03:00 i , Saft / sylt,
Nu har jag äntligen gjort min allra första Syrénblomssaft. Och den var ljuvlig i smaken!
40 klasar Syrén2 liter vatten1 kg socker1 st citron30 g citronsyra, (1 påse)Rensa blommorna från eventuella inneboende. Noppra av blommorna och lägga i en skål.Koka upp vatten och tillsätt sedan socker, blanda till en klar sockerlag, tillsätt citronsyra och blanda tills citronsyran är helt löst.Häll den varma sockerlagen över blommorna. Skrubba och skiva citronen, lägg ner den i saften. Täck med plastfolie och låt stå kallt i 3 - 5 dagar, rör om i saften varje dag.Sila saften i en saftsil, om du inte har någon sådan kan även en tunn kökshanduk i ett durkslag fungera.Häll upp på flaskor...Frys saften i petflaskor så håller den längre ;) Lycka till :-)
