Publicerad 2014-04-02 20:28:09 i , Bröd,
Idag har jag och Ellinor bakat ett jätte gott solrosbröd,
50 gram jäst6 dl vatten 3 tsk salt 2 dl solrosfrön 2 st morötter 14 dl rågsikt Gör så här Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°c rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt resten av vattnet. Blanda i salt, solrosfrön och morötter, tillsätt rågsikt tills degen släpper från bunkens kanter spara resten till utbakningen. Jäs under bakduk i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den ordentligt. Dela den i två delar och forma till två stycken limpor, lägg dem i smorda och mjölade bakformar, låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över lite solrosfrön skär 3 st snitt med vass kniv. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter på 225°cLycka till :-)