Publicerad 2014-04-04 20:43:00 i ,
Idag fixade Isabelle fredags fikat. En riktigt smaskig marängtårta.
Marängbotten5 äggvitor1 1/2 dl strösockerSätt ugnen på 150°cVispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Måla upp 3 st cirklar på ett bakplåtspapper ca 15 cm i diameter. Fördela sedan ut marängsmeten på bakplåtspapperet, så du får 3 st bottnar. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter Låt svalna.Sätt i hop tårtan200 gram ljus choklad5 dl vispgrädde1/2 msk vaniljsocker250 - 300 gram hallon50 gram mandlarSmält chokladen i vattenbad, pensla chokladen på bottnarna, den botten som är ner mot tårtfatet behöver du ej pensla.Vispa grädden med vaniljsocker, bred grädde på botten lägg över hallon och varva så med alla bottnar. Lägg som ett litet berg överst på tartan, skålla, skala och hacka mandlarna strö dom över tårtan.Lycka till :-)