Grahamsbullar
Idag ska vi på utflykt till Innovatum, och medtagen fika är en självklarhet :) Färska hembakta grahamsbullar hamnar i vår picknick korg tillsammans med massa annat gott :)

detta receptet ger 20 små matbullar,
50 g jäst
50 g smör
4 dl mjölk (3%)
2 tsk salt
1 msk socker
3 dl grahamsmjöl
¾ dl vetegroddar
5½ - 6½ dl vetemjöl
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smöret, tillsätt mjölken och vär till 37ºC
- Lös jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och alla andra ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig i en köksmaskin.
- Låt jäsa underbakduk 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda degen lätt och dela den i 4 delar, dela sedan den i 5 delar. (varje bit väger ca 50 g)
- forma bitarna till bollar, lägg på plåtar med bakplåtspapper, pudra över lite mjöl och låt jäsa ytteligare 30 minuter.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 7 - 9 minuter på 225ºC
- Låt dom svalna,
Lycka till ♥