Tunnbröd
Nu har jag haft ett långt uppehåll i bloggandet, det betyder att det har bakats mer här hemma ;) Har tänkt att lägga ut det mesta av vad som bakades under december månad, det mesta är julgodis men det passar lika bra till fredags myset ;) Tunnbröd är ett väldigt enkelt och gott bröd, men observera att det är tids krävande.

Tunnbröd
300 g magarin
100 g jäst
3 msk socker
1 l mjölk
1 ½ tsk salt
ca 1 pkt mjöl
- Smula jästen
- Smält magarin, blanda i mjölken, häll lite av mjölblandningen över jästen så den löser sig.
- tillsätt resten av mjölken, socker och salt, häll i det mesta av mjölet och arbeta degen hårt.
- Låt jäsa 60 minuter
- Gör små bullar och lägg på plåt, låt jäsa 45 minuter
- Kavla ut små tunna "tekakor", kavla sedan med naggkavel. ( kavla inte ut fler än det får plats att grädda åt gången)
- Grädda tunnbröden i 225 - 250°c i ca 5 min
- Jag brukar använda mig av ett rent diskställ som "torkställning"