Marmorerade chokladhjärtan med vit konjaksganache
Dessa små praliner var en utmaning i sig att göra, men jag gillar ju utmaningar ;) Man behöver en gjut form och om man vill ha marmorerad eller färgad choklad så finns en special färg att köpa, jag har använt mig av Candy colors och det finns att köpa bla, på pyssla mera.

konjaks ganache
3 dl vispgrädde
200g vitchoklad
konjak el konjaks essens
värm grädden låt den inte koka uten ta bort den från plattan precis innan.
lägg i chokladen och smaka av med konjak.
låt stelna gärna 1 dygn
Choklad form
150 - 200 g vitchoklad
candy colors
smält chokladen i vattenbad eller i micron,men spara lite till bottnarna. ( eftersom vit choklad innehåller mycker socker är den väldigt lätt att bränna)
marmorera chokladen genom att droppa några droppar färg och dra runt med en tunn sticka.
häll chokladen i formen lått stå någon minut och vänd formen så överflödig choklad rinner ut ,för tjockare skal låt stå lite längre.
ställ i kyl gärna några timmar så choklad skalet stelnar ordentligt.
häll i ganachen i choklad formarna men inte ända upp, smält resterande chokladen och fyll igen pralinerna, skrapa av chokladformen och ställ i kylen eller frysen någon timme,
vänd formen och tryck ut choklad pralinerna, förvara i kylen!!!
Njut ..
Lycka till ♥