Mjölkchoklad mousse med lite smak av kaffe
Ljus choklad mousse är så gott men väldigt masstigt, eftersom den går så fort att göra denna moussen så är det perfekt att göra den när man inte har så mycket tid, ;) Mandlarna och bären får man inte missa det blir verkligen super smaskigt till ;)

Choklad mousse
100 g ljus choklad
2½ dl vispgrädde
½ - 1 msk florsocker
2st äggulor (rumstempererade)
½ - 1 msk starkt kaffe
- Smält chokladen i vatten bad
- låt svalna
- tillsätt äggulorna (om chokladen är för varm kan äggulorna koagulera)
- tillsätt kaffet rör tills smeten är blank utan klumpar.
- vispa grädden med florsocker medel hårt
- vänd ner grädden i chokladen.
- häll upp i glas
Brända mandlar
ca 2 dl flor socker
ca 150 g rostade mandlar
1 - 2 tsk smör
- värm sockret i en stekpanna tills det är smält
- tillsätt mandlarna och smöret,
- rör om tills mandlarna är täckta, lägg upp en och en på bak plåtspapper och låt svalna,
- av resterande socker kan du göra ett socker galler, det är bara att ringla ut på ett bakplåtspapper.
Servera moussen med brända mandlar och hallon och ev ett socker galler ;)
Lycka till ♥