Knapriga baconmuffins
Det går att variera i alla smaker, så man kan ta lite av vad man har hemma ;)

12 st
250g rökt bacon (svålfri)
7 msk rapsolja eller olivolja
1 gul lök, finhackad
280g vetemjöl
1 msk bakpulver
½ krm salt
svartpeppar
2 medelstora ägg
2½ dl lättmjölk plus lite yoghurt eller cremefraiche
- Sätt ugnen på 200ºC. smörj en muffinspanna med 12 fördjupningar eller ställ 12 muffins formar på en plåt. skär baconskivorna i bitar men spar 3 skivor till garnering. skär var och en av dessa i fyra bitar tvärsöver och ställ åt sidan.
- hetta upp 1 msk av oljan i en stekpanna. lägg i löken och stek i ca 2 min tillsätt baconbitarna och stek i 5 min till eller tills bacon bitarna är knapriga. ta av från värmen och låt svalna.
- Blanda under tiden samman mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en stor bunke.
- Vispa ihop äggen och tillsätt mjölk och yoghurtblandningen samt oljan. gör en fördjupning i de torra ingredienserna, häll i äggblandningen och baconbitarna, rör om tills allt är blandat men rör inte förlänge.
- fördela smeten i muffinsformarna, lägg en sparad baconbit på varje muffins. grädda muffinsen i 20 min tills de har höjt sig ordentligt är gyllenbruna och känns fasta.
LYCKA TILL ♥