Frukostbröd
Godmorgon ♥
Söndagar är så härliga, riktiga slappar dagar ;)
Idag började jag och Ellinor morgonen med att baka bröd, riktigt myspys i köket :)
Vi gjorde ett av barnens favorit bröd, Långpannebröd.. Det är såå enkelt att göra..
här kommer lite bilder och receptet :)


Långpannebröd
3 dl Havregryn
6 dl Mjölk
50 g Jäst
1 dl Matolja
1 msk socker
1½ tsk salt
12 - 13 dl Vetemjöl / Rågsikt
(Garnera ev. med Havregryn eller Solroskärnor
- Blanda havregryn och 3 dl mjölk i en skål, låt svälla ca 5 minuter
- Smula ner jästen i blandningen.
- Värm matoljan och resten av mjölken till 37*
- Häll den ljumna mjölken över havreblandningen, blanda väl och se till så att jästen löser sig riktigt.
- Tillsätt resten av ingredienserna blanda till en jämn deg.
- Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
- kavla ut degen i en mjölad långpanna, skär med en mjuk kniv så stora brödbitar du vill ha,
- strö ev. över solroskärnor eller havregryn.
- Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
- Grädda mitt i ugnen på 225* - 250 * i 20 minuter
Lycka till ♥