Kanelbullar
Inget slår väl kanelbullar och mjölk, många barndoms minnen väcks :)

Recept:
150 g rumstempererat smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 - 1½ dl socker
1 ½ tsk kardemummakärnor eller 2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter mjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl socker
2 tsk kanel
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken, värm till 37°C
- Lös upp jästen i en bunke med lite av degspadet,
- tillsätt resten av degspadet och sedan salt, socker nystött eller malen kardemumma och ca 2/3 av mjölet
- arbeta så att degen blir blank och smidig
- tillsätt ytteligare mjöl men spara 1-2 dl till utbakningen.
- degen är färdigarbetad när den släpper från bunkens kanter
- täck med bakduk, jäs till dubbel storlek ca 30 - 40 min
- arbeta degen några min i bunken
- lägg upp degen på mjölat bakbord knåda i resten av mjölet.
- dela degen mitt i tu,
- kavla varje del till rm rektangulär platta
- rör samman ingredienserna till fyllningen, bred ut den på degen, rulla samman och skär i jämn stora bitar,
- lägg dom med snitt ytan uppåt i pappersformar eller på bakplåts papper.
- jäs under bakduk till dubbelstorlek ( ca 30 - 40 min)
- pensla med ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen 8 - 10 min.
Lycka till ♥