Grodbakelser & prinsessbakelser
Små söta grodbakelser eller små prinsessbakelser, en kul variant istället för tårta på barnkalaset eller som lite roligare helgfika :)
Dessa är inte så svåra att göra, lite pilliga kanske..


Bottnar:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, 5-10 min
blanda mjöl och bakpulver i en skål, sikta ner det i äggsmeten, vänd ner försiktigt och tillsätt mjölken.
bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40cm
grädda mitt i ugnen i 5min på 250°c
stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
låt svalna.
tryck ut rundlar med hjälp av en rund utstickare eller ett glas ca 10cmØ
Fyllning:
hallonsylt
marsankräm
grädde
Topp:
marsipan
vispa upp marsankräm, tillsätt grädde,
låt stå i ca 5 - 10 min i kyl.
krämen ska vara rätt fast,
till varje bakelse behövs två stycken bottnar.
den understa bottnen ska täckas med sylt.
lägg på en till botten, lägg som en kupol med marsan gräddkrämen.
Färga marsipan grön, kavla det tunt. ett väldigt bra tips när man kavlar marsipan är att använda sig av mjöl eller florsocker. strö ut lite på bänken lägg på marsipanen strö lite på marsipanen också. kavla, vänd, strö på mer mjöl, kavla vänd.. håll på så tills du har marsipanen så tunn som du vill ha den..
skär ut rundlar, marsipanlocken ska var mycket större än bakelserna då är det lättare att få till snygga lock.
till grodorna formar man små ben, skär ut en liten mun och sprittsa dit en liten tunga och små ögon.
till bakelserna kan man göra små rosor.
Lycka till ♥